Honning Bolcher

Honning Bolcher

Ret Bolcher

Udstyr

  • Bolchemåtte
  • Bageplade
  • Saks
  • Vægt
  • Lille gryde
  • Termometer der kan måle 200c
  • Bordskåner/træ skærebræt
  • Handsker gummi eller plast

Ingredienser
  

  • 1 dl Vand
  • 200 gram Honning
  • 125 gram Druesukker
  • 350 gram Sukker
  • Flormelis til at rulle bolcherne i

Sådan gør du
 

  • Sæt bagepladen på bordskåner eller skærebræt så det står stabilt.
  • Læg bolchemåtten på bagepladen
  • Afvej vand, honning, sukker og druesukker i den lille gryde. Læg låg på og sæt på komfuret over høj varme.
  • Når sukkeret er smeltet fjernes låget og termometret sættes i gryden.
  • Kog bolchemassen op til præcis 162c.
  • Hæld massen ud på måtten.
  • Vent lidt så massen køler lidt, fold massen ind fra kanterne, PAS PÅ det er meget varmt.
  • Bliv ved med at folde massen indtil den er kølet så meget, at den kan foldes med hænderne.
  • Når massen kan foldes til en klump uden at den flyder, er den klar til at blive formet.
  • Rul små portioner af massen til stænger og klip dem over. Pas på at de ikke ligger op af hinanden, da de vil klistre sammen.
  • Rul bolcherne i flormelis og put dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Honning Bolcher

Honning Bolcher

Ret Bolcher

Udstyr

  • Bolchemåtte
  • Bageplade
  • Saks
  • Vægt
  • Lille gryde
  • Termometer der kan måle 200c
  • Bordskåner/træ skærebræt
  • Handsker gummi eller plast

Ingredienser
  

  • 1 dl Vand
  • 200 gram Honning
  • 125 gram Druesukker
  • 350 gram Sukker
  • Flormelis til at rulle bolcherne i

Sådan gør du
 

  • Sæt bagepladen på bordskåner eller skærebræt så det står stabilt.
  • Læg bolchemåtten på bagepladen
  • Afvej vand, honning, sukker og druesukker i den lille gryde. Læg låg på og sæt på komfuret over høj varme.
  • Når sukkeret er smeltet fjernes låget og termometret sættes i gryden.
  • Kog bolchemassen op til præcis 162c.
  • Hæld massen ud på måtten.
  • Vent lidt så massen køler lidt, fold massen ind fra kanterne, PAS PÅ det er meget varmt.
  • Bliv ved med at folde massen indtil den er kølet så meget, at den kan foldes med hænderne.
  • Når massen kan foldes til en klump uden at den flyder, er den klar til at blive formet.
  • Rul små portioner af massen til stænger og klip dem over. Pas på at de ikke ligger op af hinanden, da de vil klistre sammen.
  • Rul bolcherne i flormelis og put dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.