Wok med svinekød

Wok med svinekød

Sund wok ret med svinekød (kalkun kan også bruges )
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 1 dl Lime / citron saft
  • 20 g Sukker
  • 2 g Peber sort
  • 20 g Salt
  • 3 g Stødt ingefær
  • 2 Fed Hvidløg hakket

Wok

  • 600 g Svinekød i strimler 5x5mm
  • 1 stk Stort løg eller 2 små
  • 3 spsk Rapsolie
  • 500 g Gulerod i stave 5x5mm ca 3-5cm lange
  • 2 stk Porre i 1cm skrå ringe
  • 5 spsk Sød chilisovs

Nudler

  • 2,5 L Vand
  • 20 g Salt
  • 500 g Nudler

Grønt

  • 1,5 L Kinakål i 8mm strimler

Pynt

  • Fint strimlet porrer

Sådan gør du
 

Marinade

  • Bland limesaft med hvidløg og krydderier i en frysepose
  • Kom kødet i posen og læg den på køl i ca 10min

Wok

  • Lad fedtstoffet blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune.
  • Svits kødet og løg uden det bruner og tag det op igen
  • Svits gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt porrer, kødet, løg samt sød chilisovs og svits videre i ca. 4-8 min.

Nudler

  • Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 4-5 min, under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend de nykogte nudler og kinakålen sammen med de svitsede grøntsager og kød i den varme wok. Smag til. Pynt med porretop og server straks.