
Wok med svinekød
Sund wok ret med svinekød (kalkun kan også bruges )
Ingredienser
Marinade
- 1 dl Lime / citron saft
- 20 g Sukker
- 2 g Peber sort
- 20 g Salt
- 3 g Stødt ingefær
- 2 Fed Hvidløg hakket
Wok
- 600 g Svinekød i strimler 5x5mm
- 1 stk Stort løg eller 2 små
- 3 spsk Rapsolie
- 500 g Gulerod i stave 5x5mm ca 3-5cm lange
- 2 stk Porre i 1cm skrå ringe
- 5 spsk Sød chilisovs
Nudler
- 2,5 L Vand
- 20 g Salt
- 500 g Nudler
Grønt
- 1,5 L Kinakål i 8mm strimler
Pynt
- Fint strimlet porrer
Sådan gør du
Marinade
- Bland limesaft med hvidløg og krydderier i en frysepose
- Kom kødet i posen og læg den på køl i ca 10min
Wok
- Lad fedtstoffet blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune.
- Svits kødet og løg uden det bruner og tag det op igen
- Svits gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt porrer, kødet, løg samt sød chilisovs og svits videre i ca. 4-8 min.
Nudler
- Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 4-5 min, under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Vend de nykogte nudler og kinakålen sammen med de svitsede grøntsager og kød i den varme wok. Smag til. Pynt med porretop og server straks.