Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Forb. tid 1 d 30 min
Tilb. tid 1 t
Ret Hovedret
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Stegt Flæsk

  • 1,2 kg brystflæsk
  • 1,5 L Koldt Vand
  • 83 g Fint salt
  • 83 g Nitrit salt

Persillesovs

  • 50 g Smør
  • 30 g Hvedemel
  • 2-8 dl Mælk
  • 1-2 dl Kogevand fra kartoflerne
  • 1 spsk Hønse Bouillon pulver
  • 20 g Frisk hakket persille mængden afhænger af hvor meget eller hvor lidt persille man godt kan lide

Kartofler

  • 1,5 kg Kartofler
  • 2 L Vand
  • 20 g Salt

Sådan gør du
 

Stegt flæsk

  • Fjern ben og brusk fra brystflæsket
  • Lav saltlage af vand, fint salt og nitrit salt, blandes til alt salt er opløst.
  • Læg flæsket i lagen og stil på køl i 24timer
  • Skær nu flæsket i 8mm tykke skiver evt på pålægsmaskine
  • Flæsket er nu klar til at blive stegt eller det kan fryses til en anden gang
  • Flæsket steges på grill i flæske holder eller på rist i ovn til det er sprødt ca 30-60mim alt efter grill/ovn Temp i ovn / grill ca 225°C

Kartofler

  • Skræl kartoflerne hvis det er vinter kartofler, hvis det er nye kartofler vaskes disse godt, og koges til de er møre i saltet vand

Persillesovs

  • Smelt smør i en gryde
  • Tilsæt mel og lad det bage af det må ikke begynde at brune
  • tilsæt løbende mælk og ca 1 dl kartoffelkogevand til den ønskede tykkelse
  • tilsæt bouillon og lad sovsen små koge i 2 min tilsæt frisk hakket persille smag til med salt og peber
Shopping Cart