
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
Stegt Flæsk
- 1,2 kg brystflæsk
- 1,5 L Koldt Vand
- 83 g Fint salt
- 83 g Nitrit salt
Persillesovs
- 50 g Smør
- 30 g Hvedemel
- 2-8 dl Mælk
- 1-2 dl Kogevand fra kartoflerne
- 1 spsk Hønse Bouillon pulver
- 20 g Frisk hakket persille mængden afhænger af hvor meget eller hvor lidt persille man godt kan lide
Kartofler
- 1,5 kg Kartofler
- 2 L Vand
- 20 g Salt
Sådan gør du
Stegt flæsk
- Fjern ben og brusk fra brystflæsket
- Lav saltlage af vand, fint salt og nitrit salt, blandes til alt salt er opløst.
- Læg flæsket i lagen og stil på køl i 24timer
- Skær nu flæsket i 8mm tykke skiver evt på pålægsmaskine
- Flæsket er nu klar til at blive stegt eller det kan fryses til en anden gang
- Flæsket steges på grill i flæske holder eller på rist i ovn til det er sprødt ca 30-60mim alt efter grill/ovn Temp i ovn / grill ca 225°C
Kartofler
- Skræl kartoflerne hvis det er vinter kartofler, hvis det er nye kartofler vaskes disse godt, og koges til de er møre i saltet vand
Persillesovs
- Smelt smør i en gryde
- Tilsæt mel og lad det bage af det må ikke begynde at brune
- tilsæt løbende mælk og ca 1 dl kartoffelkogevand til den ønskede tykkelse
- tilsæt bouillon og lad sovsen små koge i 2 min tilsæt frisk hakket persille smag til med salt og peber