Spaghetti med kødsovs
Ingredienser
Spaghetti
- 1000 g Spaghetti
- 2-8 L Vand Kommer an på gryden størrelse men der skal være rigeligt vand da spaghettien ellers klister sammen
- 40 g Salt
Kødsovs
- 2 spsk God rapsolie
- 50 g Smør
- 2 stk Store løg Hakkes ikke for fint
- 800 g Hakket oksekød
- 200 g Bacon i tern Skiver kan bruges men her skæres det i strimler
- 500 g Tomat passata
- 2 tsk Paprika edelsüss
- 200 g Cocktails pølser
- 1 spsk Ostindisk karry
- ½-1 L Oksebouillon
- Salt og Peber
Sådan gør du
Kog spaghetti
- Kom rigeligt vand i en stor gryde tilsæt salt og bring vandet i kog
- Kom spaghetti i vandet og kog til de har den ønsket konsistens ca 10-15min (læs anvisning på pakken)
Kødsovs
- Kom olie, smør og karry i en gryde og varm det op til karryen er brunet af
- Brun løgene i smør/olie blandingen
- Tilsæt bacon og oksekød løbende så det kan nå at brune godt af
- Kom tomat passata, paprika i og rør så godt rundt, herefter tilsættes bouillon til det dækker kødet og sovsen er til den tynde side. Lad retten koge i ca 15min ved svag varme
- Tilsæt pølserne og lad dem koge med i ca 2 min
- Sovs kan tyknes med Roux eller en smørbolle
Noter
brug evt revet gulerod i sovsen, dette giver en god sødme og fylde