Sous vide flæskesteg

Sous vide flæskesteg

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Sous vide tid 5 timer
Ret Hovedret
Antal 6 Personer

Ingredienser
  

  • 2 Kg Kamsteg med svær uden ben
  • 50 g Groft salt
  • 50 g Smør
  • 20 g Anti saft krydderi

Sådan gør du
 

  • Skær sværene efter, så du sikre at alle svær er skåret helt igennem
  • Gnid sværene godt med groft salt, bøj gerne stegen så saltet kommer ned mellem sværene
  • Vend stegen og gnid undersiden med anti saft og slut af med at ligge smørret på undersiden i klumper 3-4 steder.
  • Kom stegen i en vakuum pose og vakuum pak den
  • Kom stegen i sous vide karet ved 63°C i 5 T (vandet skal være 63°C ved start)
  • Efter endt tid i sous vide tages stegen op og sværene tørres godt af med køkken rulle, så de ikke er fedtet.
  • Gnid nu ny salt ind i sværene
  • Læg stegen i et ildfast fad og pak stegen ind i stanniol på siderne, gerne 3-4 lag eller som en pølse der bliver lagt ind til stegen, det må ikke komme helt op til sværene
  • Sæt stegen i kold ovn ved 250°C og grill ca i midten. Læg noget i klemme i ovnlågen så denne holdes lidt åben, tjek at ovnen kører og hold nu godt øje med når sværene er sprøde, det går lige pludselig stærkt