Risengrød

Risengrød

Lavet på den nemmeste måde, nemlig Sous vide
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer 20 minutter
Ret Hovedret

Ingredienser
  

  • 200 g Pama Grødris
  • 1 L Sød mælk
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Varm sous vide karet til 90°C inden du arbejder videre.
  • Skyl risene 6-7 gange i koldt vand og afdryp risene efter sidste skylning
  • Hæld risene i en vakuumpose (Pose type varm 121°C i 4 timer)
  • Hæld mælk og salt med i posen og svejs den 2-4 gange i toppen så du er sikker på den er lukket godt. Pas på med ikke at lave så meget vakuum at mælken kommen i svejsningen. Jeg bruger normalt køkkenskuffe nr 1 eller 2 til at sætte posen i og så vakuumpakkeren på bordet lige over og så manulet tryk på svejs når posen næsten er klemt sammen.
  • Læg så posen i vandet og indstil nu temp. til 85°C
  • hver 30. min tages posen op af karet og masseres godt så mælk og ris blandes godt igen
  • Efter 2 timer og 15min er grøden klar hæld den op i en gryde og lad den stå i ca 5 min efter du har rørt den godt sammen

Noter