
Koldhævet pizzadej
6-7 stykker pizzaér med en dyb pizza bund smag
Ingredienser
- 5 dl Vand
- 30 g Olie (4 spsk)
- 20 g Gær
- 20 g Frost
- 15 g Salt
- 15 g Sukker
- 1000 g Hvedemel brug evt 100-200 tipo 00 eller durum
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt frost, salt, sukker og olie.
- Tilsæt ca. 90 % af melet, straks melet er optaget i dejen, tilsættes resten
- Juster dejen evt. med mere mel, så dejen har en behagelig konsistens, dejen skal føles dejlig at arbejde med, den må ikke føles klistret.
- Ælt dejen godt til den er glat, smidig og føles elastisk. (foretag en dejprøve)
- Del derefter dejen i 6-7 ca. lige store stykker.
- Form dejstykkerne runde, stil dem i lidt mel evt. på et skærebræt, træk en plasticpose over og stil dem i køleskabet.
- Lad dejstykkerne stå i køleskabet i et døgn eller 2, tag dejstykkerne ud ca. 1 time før de skal bruges.
- Rul, tryk eller træk dejen ud i den ønskede størrelse, ca. Ø 28 cm.
- Føles dejen lidt stram under forarbejdningen, er det altid en god ide, at lade dejen hvile, tildækket i 4-5 min. begynd evt. på pizza nr. 2 og 3
- Hvis pizzaen bages på alupladen, smøres den evt. ganske let med et tyndt lag margarine, skal pizzaen ”skovles” op på pizzaspaden, så husk, at drysse lidt mel på bordet, inden der kommes fyld på, da det letter friktionen væsentlig.