5-Korns Boller

5-Korns Boller

Opskriften giver ca 1080g dej
Uanset hvad vi laver i køkkenet eller ved grillen er det altid en god ide, at alle ingredienser er vejet af inden vi begynder at ælte dejen.
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Brød, Tilbehør

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Vand eller mælk Evt. halv af hver
  • 1 stk Æg
  • 50 g Gær
  • 45 g Sukker
  • 5 g salt
  • 100 g Smør
  • 200 g 5-korns blanding
  • 750 g Hvedemel dette er kun ca

Sådan gør du
 

  • Kog 5-kornsblandingen i ca 5 min si vandet fra og lad den afkøle
  • Kom mælk/vand, æg og gær i en køkkenskål eller en køkkenmaskine og opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt og smør/margarine.
  • Tilsæt melet, hold dog lidt tilbage, til at justerer konsistensen med.
  • Æltes dejen i en køkkenskål, tages dejen op når den er sammenhængende og æltes videre på køkkenbordet.
  • Æltes dejen i hånden er det en god ide, at krydsælte med begge hænder (skiftevis med højre og venstre hånd) – tryk med højre hånds håndrod ned i dejen samtidig med, at dejen presses væk fra kroppen, dejen vil under denne fremgangsmåde rulle – således, at der kommer spænd i dejen. Samme fremgangsmåde bruges med venstre hånd.
  • Når dejen føles spændstig, glat og ens i struktur er dejen æltet tilstrækkelig.
  • Læg dejen, tildækket med et stykke plastik i lidt mel på køkkenbordet.
  • Da der er ret go' gang i bløddejen pga. gær og sukkermængden er 15 min. tilstrækkelig i hviletid.
  • Dejen kan nu forarbejdes til det man ønsker at lave.
  • Dejen skal efter hæve i ca 45 min inden den bages af ved 200°c i ca 8-10min