
Frikadeller
Ingredienser
- 800 g Hakket svinekød 8%
- 1 stk Stort løg eller 2 små revet eller hakket meget fint
- 2 stk Æg
- 20 g Salt
- 3 g Peber
- 2 g Allehånde
- 2 g Muskatnød
- 1 dl Raps
- 0,5 dl Hvedemel
- 1-7 dl Mælk
Sådan gør du
- Rør farsen sej med salt, peber, allehånde og muskatnød
- Tilsæt løg og æg og rør sammen
- tilsæt nu raps og mel og rør sammen
- tilsæt nu mælk lidt af gangen til du har en god fars den skal være lidt tynd i det
- stil det på køl i 30 min
- Rør farsen godt igennem hvis den er for tyk tilsæt lidt mere mælk og er den for tynd tilsæt lidt raps
- Varm en pande op med olie og smør og steg frikadellerne og vend dem flere gange under vejs til de har en kerne temp på min. 75°C