Bankekød

Bankekød

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Ret Hovedret

Ingredienser
  

  • 800 g Okseinderlår
  • 5 Stk Store løg
  • 3 spsk Raps olie
  • 1 L Kraftig oksebouillon
  • 10 stk lauerbærblade
  • 15 stk hele peberkorn
  • 50 g Hvedemel
  • 20 g Salt

Sådan gør du
 

  • Oksekødet skæres i relativt tynde skiver, som yderligere bankes ud med kødhammeren eller den flade side af en kødøkse. Dette bør gøres med let hånd, for det er ikke meningen at ødelægge strukturen i kødet. 
  • Stykkerne vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i en stegegryde i olien (ca det halve) ad flere omgange. Stykkerne lægges til side, efterhånden som de er brunede.
  • Løgene skæres i halve og derpå i skiver og gyldnes i gryden i det resterende olie. Derpå tilsættes kødet, laurbærblade og peberkorn. Bland alting godt og kom bouillon på, så det akkurat dækker.
  • Lad retten simre ved lavt blus under låg i en time til halvanden, til kødet er smeltende mørt. Tilsæt eventuelt lidt mere bouillon undervejs. 
  • Smag sovsen til med salt og peber. Hvis den virker for tynd kan den jævnes med roux. Server bankekødet med en god, luftig kartoffelmos

Noter

Kartoffelmos kan du finde her 
Shopping Cart