
Bankekød
Ingredienser
- 800 g Okseinderlår
- 5 Stk Store løg
- 3 spsk Raps olie
- 1 L Kraftig oksebouillon
- 10 stk lauerbærblade
- 15 stk hele peberkorn
- 50 g Hvedemel
- 20 g Salt
Sådan gør du
- Oksekødet skæres i relativt tynde skiver, som yderligere bankes ud med kødhammeren eller den flade side af en kødøkse. Dette bør gøres med let hånd, for det er ikke meningen at ødelægge strukturen i kødet.
- Stykkerne vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i en stegegryde i olien (ca det halve) ad flere omgange. Stykkerne lægges til side, efterhånden som de er brunede.
- Løgene skæres i halve og derpå i skiver og gyldnes i gryden i det resterende olie. Derpå tilsættes kødet, laurbærblade og peberkorn. Bland alting godt og kom bouillon på, så det akkurat dækker.
- Lad retten simre ved lavt blus under låg i en time til halvanden, til kødet er smeltende mørt. Tilsæt eventuelt lidt mere bouillon undervejs.
- Smag sovsen til med salt og peber. Hvis den virker for tynd kan den jævnes med roux. Server bankekødet med en god, luftig kartoffelmos
Noter
Kartoffelmos kan du finde her