Bankekød

Bankekød

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Ret Hovedret

Ingredienser
  

  • 800 g Okseinderlår
  • 5 Stk Store løg
  • 3 spsk Raps olie
  • 1 L Kraftig oksebouillon
  • 10 stk lauerbærblade
  • 15 stk hele peberkorn
  • 50 g Hvedemel
  • 20 g Salt

Sådan gør du
 

  • Oksekødet skæres i relativt tynde skiver, som yderligere bankes ud med kødhammeren eller den flade side af en kødøkse. Dette bør gøres med let hånd, for det er ikke meningen at ødelægge strukturen i kødet. 
  • Stykkerne vendes i mel tilsat salt og peber og brunes i en stegegryde i olien (ca det halve) ad flere omgange. Stykkerne lægges til side, efterhånden som de er brunede.
  • Løgene skæres i halve og derpå i skiver og gyldnes i gryden i det resterende olie. Derpå tilsættes kødet, laurbærblade og peberkorn. Bland alting godt og kom bouillon på, så det akkurat dækker.
  • Lad retten simre ved lavt blus under låg i en time til halvanden, til kødet er smeltende mørt. Tilsæt eventuelt lidt mere bouillon undervejs. 
  • Smag sovsen til med salt og peber. Hvis den virker for tynd kan den jævnes med roux. Server bankekødet med en god, luftig kartoffelmos

Noter

Kartoffelmos kan du finde her